Laman

Οι ομορφότερες λίμνες της Ελλάδας

πρεσπεςΛίμνες Πρέσπες
Βορειοδυτικά της Ελλάδας  πενήντα περίπου χιλιόμετρα από την πόλη της Φλώρινας και της Καστοριάς συναντάμε την Μεγάλη και Μικρή Πρέσπα. Οι λίμνες ανήκουν στον Εθνικό δρυμό Πρεσπών ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχουν πάνω από 1500 είδη φυτών.
Στο κέντρο της Μικρής Πρέσπας βρίσκεται το νησάκι του Αγίου Αχίλλειου στο οποίο έχετε πρόσβαση μέσω μιας πλωτής γέφυρας. Μια βαρκάδα είναι η ιδανική επιλογή για να θαυμάσετε αυτό το δημιούργημα της φύσης.


πλαστηραΛίμνη Πλαστήρα
Όταν ο άνθρωπος και η φύση συνεργάζονται αρμονικά το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι μαγικό! Η τεχνητή λίμνη θα σας κερδίσει με το που θα την αντικρύσετε. Σε όποιο σημείο και να σταματήσετε για να θαυμάσετε την υπέροχη θέα δε θα μείνετε παραπονεμένοι. Ένα οδοιπορικό στα ορεινά χωριά της περιοχής των Αγράφων  σε συνδυασμό με τις αμέτρητες όψεις της λίμνης θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο.

δόξαΛίμνη Δόξα
Σε κοντινή απόσταση από την πασίγνωστη Στυμφαλία βρίσκεται μια υπέροχη λίμνη με μοναδικά καταγάλανα  νερά, η Λίμνη Δόξα. Στις κορυφές της Ορεινής Κορινθίας μέσα στο πράσινο των πεύκων και στα ατελείωτα χρώματα της λίμνης, η ομορφιά περισσεύει!



καστοριαΛίμνη Καστοριάς
Μια υπέροχη πόλη την οποία ντύνει μια εξίσου υπέροχη λίμνη. Η λίμνη Καστοριάς ή λίμνη Ορεστιάδα έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Φυσικού Κάλλους από το υπουργείο Πολιτισμού και όχι άδικα αφού θεωρείται ίσως η ομορφότερη λίμνη της Ελλάδας.
Η Καστοριά καθρεπτίζεται πάνω της και μαγνητίζει τον επισκέπτη  σε κάθε της σημείο.

κερκινηΛίμνη Κερκίνη
Η Κερκίνη είναι τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε με την δημιουργία φράγματος στον ποταμό Στρυμόνα. Βρίσκεται στο νομό Σερρών 40 περίπου χιλιόμετρα από τις Σέρρες και είναι από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους στην Ελλάδα. Ξεχωριστή ομορφιά προσδίδουν στη λίμνη τα δάση που φτάνουν μέχρι τις όχθες τις και η μοναδική  θέα στα Κρούσια Όρη και στο Όρος Μπέλες.


βιστωνιδαΛίμνη Βιστωνίδα
Οι διώρυγες που συνδέουν τη λίμνη με τη θάλασσα και τα δέλτα των ποταμών σε συνδυασμό με της λιμνοθάλασσες αρκούν για να πείσουν τον κάθε ένα από εμάς ότι η Βιστωνίδα είναι μια ξεχωριστή λίμνη. Η ηλικία της υπολογίζεται στα 5.000.000 έτη!


παμβωτιδαΛίμνη Παμβώτιδα
Γνωστή και σαν λίμνη των Ιωαννίνων με τα Ηπειρώτικα βουνά να αντανακλούν επάνω της και τις πράσινες όχθες της, ξεχωρίζει για την  χερσόνησο, στην οποία είναι χτισμένο το Κάστρο των Ιωαννίνων και το διάσημο νησί της.



τσιβλουΛίμνη Τσιβλού
Η Λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στον Νομό Αχαΐας και είναι μια μικρή αλλά πανέμορφη λίμνη μέσα στα έλατα. Μοιάζει σαν όαση που την ανακαλύπτεις ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένεις, πνιγμένη μέσα στο πράσινο του όρους Χέλμου.


κρεμαστωνΛίμνη Κρεμαστών
Πρόκειται για την  μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας και βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας. Σε διάφορα σημεία της λίμνης υπάρχουν καταπράσινες βραχονησίδες. Έχει μακρόστενο σχήμα και είναι πραγματικά απέραντη προσφέροντας μια εντυπωσιακή θέα στον επισκέπτη, ειδικά από ψηλά.

Share

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook. http://www.facebook.com/MysteriesSelides

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

http://mastorakiaonline.blogspot.gr/2013/08/blog-post_20.html
  devicedoctors